Вижте как да търсите и намирате най-добрите СПА хотели!

Вижте как да търсите и намирате най-добрите СПА хотели!

Как избирате перфектния СПА курорт, този, който е точно за вас? Трябва да вземете предвид няколко фактора, които ще ви помогнат да извлечете максимума от вашата ваканция и да останете удовлетворени от похарчените пари. Ето ги нашите съвети за търсене и намиране на най-добрите СПА хотели.

Определете бюджета си,

преди да започнете проучванията за ваканция. Има много начини и много бюджети, които могат да се поберат в една СПА почивка, макар че като цяло това няма да е нисък клас хотел. Има евтини начини да направите каквото и да било, но самият факт, че хотелът или курортът предлага услуги за СПА лечение, предполага, че е луксозен хотел. Бъдете наясно с това, когато търсите онлайн курорт.

Определете какъв вид СПА ваканция искате да направите.

Тропически СПА курорт, като този на плажовете от списанията? Или може би в планини, по-селски райони и далеч от „цивилизацията“, където се предлагат също туристически приключения? Възможностите са безкрайни!

Помислете къде искате да отидете.

Сега е моментът да се настаните в точния локал. Има голям шанс да намерите страхотен СПА курорт на 2 часа път с кола от вашия дом, въпреки че само небето е границата в такива случаи. Можете да отидете до толкова екзотични дестинации, за колкото можете и да мечтаете. Освен да се поглезите тук в България, имате възможност за СПА ваканция на Карибите, Европа, гръцките острови, Дубай, може би Тайланд или Филипините. Искате да отседнете в ултра висок клас луксозен СПА курорт? Опитайте южния Тихи океан, като Таити и Бора Бора.

Вземете под внимание кой ще бъде там.

Ако търсите почивка и релакс, може да искате да избегнете „сингъл курорт“, известен със своята парти атмосфера. В същото време, ако сте самотен, може да се разочаровате на място, пълно със семейства, където съществува малък шанс да се „смесите“ с други гости.

Какъв е резултатът или целта на вашето СПА пътуване? Ако сте на медения си месец, може да не искате да отидете на място със „сингъл дейности“. Отидете на по-романтичен СПА курорт. Ако имате определени медицински цели, опитайте многото уелнес СПА услуги.

Помислете за СПА процедури, от които се нуждаете.

Ако целта ви е определено специализирано лечение, може да се наложи да изследвате определени курорти и да сте готови дори да пътувате извън страната.

В зависимост от това колко дни сте в курорта, може да се наложи да резервирате услуги, преди да пристигнете. С други думи, ако ще присъствате само една нощ и желаете сутрешно СПА лечение в ранна сутрин, резервирайте СПА процедурата си в същото време, когато резервирате стаята си.

Резервирайте СПА курорта рано.

Много от по-добрите курорти остават резервирани през цялата година, така че предварително запазете места за вашата почивка.

Ако пътувате с деца, уверете се, че курортът предлага и забавни занимания на децата, така че да се насладят и те на семейната ваканция. Повечето СПА курорти, особено плажните, се грижат за семействата с деца.

Има също и много дестинации, които се грижат само за двойки или възрастни. Възползвайте се от тях, ако търсите поверителност и компанията на други двойки или младоженци. Те често се посещават от желаещите да прекарат медения си месец във възможно най-романтична обстановка, така че може би не е подходящо за деца.

Впрочем, това е много добро време за провеждане на по-здравословна диета, състояща се от пресни плодове и зеленчуци. Винаги първо следвайте съветите на лекарите си. Повечето курорти предлагат богат асортимент от храни, за да задоволят всички вкусове. Храненето по здравословен начин е лесно в повечето СПА курорти.

Ако вашият лекар прецени, че сте годни за упражнения, направете го, тъй като подобни места често предлагат и безплатно използване на фитнес уреди.

Предупреждения

Помислете два пъти, преди да се ангажирате с предплатени „СПА пакети“, резервирани месеци преди вашето пътуване. Докато стигнете до там, може да не сте в настроение да провеждате СПА лечение точно когато сте го резервирали, преди месеци. Това е често срещано явление и за съжаление може да завърши с такси за анулиране или промяна.

Имайте предвид, че курортите „all inclusive“ всъщност не включват услуги за СПА процедури.

Не се заблуждавайте от името на хотела или курорта. Само защото има „СПА“ в името си, не значи, че е такъв. Няма разпоредби относно имената на хотелите, следователно, ако собственикът на хотела си помисли, че думата „СПА“ звучи по-стилно, той може да я използва, без да предлага подобни услуги.

Най-популярни